Het verhaal van WoofConnect

Zoals veel ideeën en succesvolle concepten, is WoofConnect ontstaan uit een oplossing voor een dagdagelijks probleem. Hieruit is ook onze samenwerking met Stichting Le Woef in Nederland ontstaan. Deze stichting is al jaren actief in het redden van honden uit de erbarmelijke situaties in Roemenië. Om dit prachtige werk voort te zetten, zoekt Stichting Le Woef in Nederland naar adoptiegezinnen waar de geredde honden een lang en gelukkig leven kunnen leiden. Vanuit deze gezinnen kwam regelmatig de vraag naar een betrouwbaar vakantieadres voor de honden.

Zo liep Kelly, één van de adoptanten van Stichting Le Woef, op een dag Tom tegen het lijf tijdens een wandeling met haar hond. Toevallig had ook Tom een hond van Stichting Le Woef geadopteerd, en hun honden waren even oud. De honden leken sterk op elkaar en na wat snuffelen, speelden ze al vrolijk samen.

Kelly en Tom raakten aan de babbel en voelden meteen een klik. Ze hadden beiden voor een gelijkaardige hond gekozen bij dezelfde stichting, wat een band schiep. Kelly vertelde dat ze nog niet op reis was gegaan omdat ze geen goede opvang voor haar hond had gevonden. Toen ze zei in welke buurt ze woonde, bleek dat Tom in dezelfde buurt woonde. Hij stelde meteen voor om op Kelly’s hond te passen als ze opvang nodig had.

Dankzij onze contacten met Stichting Le Woef hoorden we van dit verhaal. We zagen meteen dat deze connectie een oplossing kon zijn voor velen met hetzelfde probleem. Het idee voor een platform waar hondeneigenaars hun perfecte match konden vinden, was geboren.

Onze missie

Voor we WoofConnect lanceerden, hebben we ons verdiept in de problematiek rond het vinden van een liefdevolle hondenopvang in een huiselijke sfeer. Door de ‘Corona jaren’ is het aantal hondeneigenaars sterk toegenomen, ook in België. Hierdoor is de vraag naar opvang ook gestegen. Waar men vroeger bij familie en vrienden terechtkon, wordt nu vaker gezocht naar alternatieven. Weinig mensen willen hun hond nog naar een onpersoonlijk hondenpension brengen.

Ons doel is om elke hondeneigenaar de kans te geven een liefdevolle opvang te vinden. Een plek in een huiselijke sfeer, waar de hond centraal staat en misschien zelfs een speelkameraadje krijgt. Wie gebruik maakt van WoofConnect zoekt niet alleen opvang, maar biedt zichzelf ook aan als opvang voor de hond van iemand anders.

Met WoofConnect creëren we een win-winsituatie voor het hele gezin!

Ons platform

WoofConnect wordt aangeboden in de vorm van een app voor de mobiele telefoon en is compatible met zowel Google Android toestellen als Apple IOS toestellen (iPhones). Hiervoor maken wij gebruik van het Flutter ontwikkelplatform. Onze website is gebouwd in WordPress wordt super snel gehost door Staatic.com.